Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Торта с крем Маскарпоне

Торта с крем Маскарпоне

Торта с крем Маскарпоне
Снимка: Пресиана Димитрова
1 / 2
15/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Всяка уважаваща себе си торта има маскарпоне или поне ѝ се иска да има"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • брашно - 2 ч.ч. пресято
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • захар - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • какao - 1 супена лъжица
  • канела - 1 чаена лъжица (по желание)
  • за крема
  • маскарпоне - 1/2 кг
  • кондензирано мляко - 8 с.л. подсладено
  • течна сметана - 200 мл
  • есенция ром - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за блатовете:

Първо смесвам киселото мляко с бакпулвера и содата да шупне, след това добавям захарта, какаото, канелата и захарта. Добавям пресятото брашно, бъркам с миксер, докато не се получи сместа за кекс. По желание може да сложите и 1/2 ч.ч. олио или зехтин.

Печете на загрята фурна 150 градуса, след като го сложите, постепенно усилвате фурната до 200 градуса, без да отваряте врата на фурната.

За крема:

Маскарпонето се разбива с миксер, след това подсладеното кондензирано мляко, но постепенно, ако се добави по-голямо количество маскарпонето, ще се втечни.

Течната сладкарска сметана се разбива с есенцията ром до получаването на гъст крем и се добавя внимателно към крема с маскарпоне.

Разбърква се с помощта на шпатула или лъжица до получаването на еднородна смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: