Истинска домашна луканка

16/01/2017
Ивайло
отИвайлоЧирак21512
"Стане ли дума за домашна наденица - не се нуждаем от повторна покана "
Приготвяне90 мин.
Готвене90 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 138
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайма - 4 кг от телешко месо
  • чубрица - 20 г
  • черен пипер - 15 г
  • червен пипер - 45 г
  • кимион - 40 г
  • сол - 220 г
  • свински черва - тънки
  • кайма - 6 кг от свинско месо
  • селитра - 10 г
  • чесън - 1 глава
  • индийско орехче - 1 бр. настъргано
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида кайма се смесват. (Преди мелене месата трябва да престоят една нощ на хладно).

Подправя се със солта, захарта, червения пипер, кимиона, чубрицата, чесъна, селитрата и настърганото орехче. Оставя се да престои няколко часа в хладилник.Червата се почистват добре.

Нанизват се на специална приставка на месомелачката и след като месото се вкара, двата края се връзват. Напълнената луканка се надупчва с игла на местата където е останал въздух.

Луканката се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 5-6 дни леко се разточва с точилка.или овално шише.

Съхранява се на сухо хладно и проветриво и тъмно място. Има трайност до 1 година.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!