Руло от кайма и бекон

17/01/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор562365563
"Печете до приятен загар, консумирайте с апетит, споделете с приятели!"
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 273
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - на прах
  • За пълнеж на рулото
  • шунка - 5 - 6 парчета
  • чедър - 5 - 6 слайса
  • спанак - около 300 г
  • За увиване на рулото
  • бекон - 10 бр. дълги и тънки ленти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата много добре с продуктите за нея, оставяме в хладилник за около час. Върху правоъгълно парче фолио, разстиламе омесената кайма.

По цялата ѝ повърхност нареждаме първо шунката, върху нея сиренето и накрая разпределяме спанака. Навиваме каймата с помощта на фолиото на стегнато руло.

Върху друго парче фолио разстиламе парчетата бекон, поставяме в края рулото от кайма и отново навиваме заедно с бекона.

В подмазана с олио тава поставяме оформеното руло, завиваме с парче фолио и поставяме в предварително нагрята на 250 градуса фурна.

След около 70-80 минути премахваме фолиото и запичаме рулото до приятен загар.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар