Патица с картофи

09/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 979
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се измива и се пробожда по кожата на няколко места с нож. Ябълката се режете на парчета и поръсва с 1 и 1/2 ч.л. градински чай. Натъпква се във вътрешността на патицата.

Патицата се поръсва с морската сол и се пече намазнена тава в предварително загрята на 200 градуса фурна около 45 мин.

Картофите се режат на едри парчета, подреждат се около патицата и се поръсват с останалата салвия. Разтворете в 2/3 ч.ч. топла водичка горчицата, меда, малко сол и черен пипер.

С четка намажете патицата, а останалото количество полейте върху картофите. Върнете във фурната за още 40 минути.
подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар