Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Копанчета с картофи и пресен розмарин

Копанчета с картофи и пресен розмарин

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Копанчета с картофи и пресен розмарин
Снимка: Veselina
1 / 3
16/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Вкусно пилешко с картофки и неустоим аромат на розмарин. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. копанчета
  • картофи - ½ кг
  • масло - 60 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - 1 шепа пресен
  • бульон - от сварените копанчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме вода в тенджера на котлона. Прибавяме малко сол. Измиваме добре копанчетата и ги слагаме в тенджерата. Сваряваме ги до пълна готовност. Припенваме при необходимост бульона по време на варенето.

След като се сварят копанчетата ги слагаме в малка тава. Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме ги на полумесеци по дължина. Слагаме картофите между копанчетата. Прецеждаме бульона от варенето.

От бульона наливаме 1 1/2 ч.ч в тавичката. Посоляваме на вкус. Прибавяме черен пипер на вкус.Слагаме най отгоре и иглички от пресен розмарин. Нарязваме си на малки парчета маслото и разпределяме върху картофите и копанчетата.

Печем на 220 градуса до готовност и изпичане на картофите и приятна коричка на копанчетата. Получава се страхотен вкус на розмарин и масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: