Прясно зеле с телешко месо

16/01/2017
"Знаем, че свинското с кисело зеле е класика, но сега искаме да ни предложим нещо по-вкусно, по-леко и много по-бързо - телешко със зеле "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 зелка
  • телешко месо - 500 г
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • бульон - от месото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме месото и отцеждаме бульона, който ще ползваме по-късно.

Нарязаната зелка задушаваме в маслото, добавяме нарязаното месо, овкусяваме с подправките и оставаме да се задуши около 10 мин.

Прехвърляме в тава, добавяме 200 мл от бульона, завиваме тавата с алуминиево фолио и запичаме 30 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар