Свинско с картофи и грах на фурна

09/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Класическа рецепта, която сигурно знаете, но не е зле да си запишете!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 181
  • Преглеждания за месеца505
  • Преглеждания за седмицата118
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 - 500 г късове
  • вино - 50 мл червено
  • грах – 1 консерва или около 300 г замразен
  • картофи - 4 броя, по - големи
  • моркови - 2 - 3 броя
  • праз - 1 стрък
  • магданоз - пресен и накълцан
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - около 40 - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера и запържете месото, предварително разделено на късове. Долейте му 50 мл вино.

Щом е готово добавете граха, почистените и нарязани на кубчета картофи, нарязаните ситно моркови и праз.

Разбъркайте и добавете сол, черен и червен пипер и прясно накълцан магданоз.

Прехвърлете ястието в тава. Долейте чаша бульон или вода и сложете да се пече в умерена фурна за 40-50 минути.
подобни рецепти тук

5 14
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 08:38
класика...само дето аз си го и досварявам до край на котлона, но ще опивам и във фурната как ще е.
0
0
Мартина Тракова
Направих го с пилешко и стана разкош.Другия път ще е със свинско.
0
0
Емилия Маркова
Емилия Маркова
15.09.2014 11:56
Това си го правя директно във фурната и избягвам пърженето. Иначе технологията е същата.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв