Тутманик На баба

15/01/2017
Катиот КатиЧирак
"Един невероятно вкусен тутманик, който ще ви накара да станете рано сутрин, за да го опитате още докато е топъл "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 929
  • Преглеждания за месеца355
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във вода с 1-2 с. л. брашно и малко захар. Като шупне, се добавя в брашното заедно с яйцата, по 1 с. л. сол и захар и хладкото прясно мляко. Омесва се тесто. Оставя се да втаса.

После се разделя на три равни части. Всяка от тях се потапя в разтопено масло.
Разстила се.

Нареждат се трите части една върху друга. Помежду им се слага натрошено сирене. Навива се на руло и / или се усуква.

Реже се на парчета, високи около 5 см. Парчетата се подреждат в подмазана с олио тава.

Пече се във фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар