Киш с артишок

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
18884174
Киш с артишок1 / 2
16/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8 парчета
"Искаме да ви предложим нещо френско за обяд, френски киш с артишок - няма да ни откажете, нали"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 80 г
  • олио - 80 г
  • бакпулвер - 1/2 с.л.
  • брашно - 250 г
  • За плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 200 мл
  • артишок - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме внимателно артишока, като отстраняваме горните листа, отрязваме горната част и с помощта на лъжица махаме вътрешната брада. Режем го на тънки филийки.

В тенджера с вода добавяме 1 с.л. оцет и 1 с.л. сол и слагаме филийките артишок. Оставяме да ври 2-3 минути и отцеждаме. Оставяме да се охлади.

В купа за месене слагаме водата, олиото и бакпулвера и по малко добавяме брашното. Замесваме твърдо тесто. Разточваме лист с дебелина 1 см.

Приготвяме намазнена и набрашнена тава. Слагаме разточеното тесто, така че да покрие дъното и стените. Излишното тесто изрязваме с нож.

В купа разбъркваме яйцата и сметаната с щипка сол. Разбърква се, докато стане гладка и хомогенна смес. Изсипва се в тавата върху разточения лист и отгоре се нареждат филийките артишок.

С остатъците от тестото можем да направим някаква украса отгоре.

Печем на 180 градуса 45 минути. Изваждаме и оставяме да изстине. Нарязваме като торта и поднасяме с резен лимон за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: