Свинска пастърма с чимен

16/01/2017
Анонимен
отАнонименНовак1431
"Мезето е готово и е с чимен, заслужава си да го полеем с руйно вино, нали?"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 115
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • сол - едра
  • червен пипер - 50 г
  • чимен - 200 г семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме месото, след това го подсушаваме и го оставяме да изсъхне в едра сол за 2-3 дни.

Приготвяме си сместа за мазане с чимена. Чименът се мели в кафемелачка и се оставя във вода, водата се сменя и пак се накисва във вода.

Трябва водата да се смени около 10 пъти. След това прибавяме червения пипер, солта и чесъна. Чесънът е смлян с преса.

След това мажем месото и го съхраняваме на проветриво място. Пастърмата е готова за консумация след около 7 дни.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар