Торта Мечо Пух

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988371
Торта Мечо Пух
Снимка: Десислава Дончева
1 / 5
16/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10
"Грабвайте точилката и запретвайте ръкави, защото днес ще творим изкуство с фондан"

Необходими Продукти

  • За два блата
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 1 с.л.
  • За сироп
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • За крем
  • жълтъци - 6 бр.
  • пудра захар - 1.5 ч.ч.
  • масло - 180 г
  • фондан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатове: Разбиваме с миксер четири броя яйца с 1 ч.чаша захар. Добавяме 1 ч.чаша брашно с 1/2 бакпулвер и печем в намазнена и набрашнена тава на 200 градуса. Вторият блат се приготвя по същия начин, но с добавяне на една супена лъжица какао.

Крем: Захарта с разтвореното масло се разбиват и към тях се прибавят разбити добре четири жълтъци.

Сироп: В една чаена чаша гореща вода, прибавяме една чаена чаша захар, ванилия и оставяме да ври за няколко минути.

Сглобяване: Сиропираме първия блат с лъжица от половината сироп. Прибавяме половиния маслен крем и втория блат върху него. Сиропираме отново и мажем с останалия крем. След като е сглобена тортата я оставяме за половин час да стегне, след което я обличаме с фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Майсторски направена, браво, поздравления, много е хубава. Голямо търпение и умение трябва при моделирането с фондан, аз не съм фен на подобни торти, но не мога да си крива душата, че стават много красиви.
16.01.2017 13:31
1
Покажи всички подкоментари