Сушено свинско бон филе с риган

16/01/2017
Мерсин
отМерсинНовак18
"Мезето от нас, виното от вас?"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 272
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • свинско бон филе - 1 бр.
  • морска сол - 1 кг
  • черен пипер - 15 г
  • чубрица - 20 г
  • чесън - няколко скилидки
  • риган - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето трябва да е подходящо, за да се оформи добре в краищата. Добре оформеното филе се осолява като солта трябва много добре да покрива месото. Така осоленото месо трябва да престои 48 часа в хладилник.

След като се извади от солта, филето трябва да се измие хубаво с чиста вода и да се отстранят ципи или други излишни неща по него.

Друга тънкост, на която трябва да се обърне внимание е, че месото трябва да се овкуси, още докато е мокро, за да полепнат добре подправките.

Могат да се използват различни видове овкусители, като филето най-добре се подправя с черен пипер, чубрица и риган. Освен тях добавяте и няколко скилидки счукан чесън.

Овкусеното филе се окачва да съхне на подходящо проветриво място.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар