Джолан с кисело зеле в Крок пот

16/01/2017
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Една ог любимите рецепти на баба, но приготвена по съвършен начин в крок пот - ястие, което не бива да пропуснете да опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене255 мин.
Общо295 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 092
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • джолан - 1.5 кг
  • за намазване
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л
  • лют пипер - 1/2 ч.л
  • къри - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • кисело зеле - 1 бр. малка зелка
  • лук - 1 глава
  • олио
  • червен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете джолана в подсолена вода около 35-40 минути (да не е преварен). Извадете от тенджерата и оставете да се отцеди. В купа смесете подправките.

Хубаво разбъркайте и намажете джолана от всички страни. Нарежете зелето и лука. Към тях добавете подправките, 1-2 с.л олио и хубаво разбъркайте.

Изсипете зелето в уреда. Върху него поставете джолана. Налейте около 150 мл от бульона. Сложете капака и включете уреда на втора степен.

Гответе ястието около 4часа. Накрая отделете керамичната част от нагревателя. Махнете капака, поръсете джолана с малко олио.

Сложете съда в загрята фурна на 200 градуса и запечете до златисто (около 15 минути).подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар