Свинско с гъби по македонски

16/01/2017
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Отворете бутилка червено вино и поканете приятели, защото това уникално вкусно ястие трябва да бъде споделено "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 547
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г консервирани
  • чушки - около 5 - 6 бр. червени
  • готварска сметана - 200 мл за
  • царевица - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Запържете до златисто. Добавете нарязания лук и продължете да задушавате. Прибавете подправките и налейте около 1.5 ч.ч. вода.

Захлупете тигана и оставете да ври, докато омекне месото. Добавете нарязаните гъби и чушки. След десетина минути прибавете царевицата и оставете да ври още 10 минути.

Накрая налейте сметаната, хубаво разбъркайте и свалете от котлона. По желание, поръсете с нарязан магданоз.

Адаптирано от Бон апети - в рецептата се добавя морков и заквасена сметана. Аз нямах моркови и добавих царевица, замених заквасената сметана с готварска.

Получи се много вкусно ястие, препоръчвам го.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар