Сладкарско руло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Сладкарско руло1 / 2
09/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
"А вие си мислехте, че е трудно Опитайте нашата лесна рецепта за сладкарски мъфини"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л. ванилова есенция
  • сол - 1 щипка
  • нишесте - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 400 мл сладкарска
  • плодове - 200 г по избор ягоди, малини или др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса и застелете голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Разделете жълтъците от белтъците и разбийте белтъците с щипка сол на пухкав сняг, като прибавите и половината от захарта.

Жълтъците разбийте с останалата захар и ванилията. Добавете пресятите брашното и нишестето, като редувате част брашно и част белтъци.

Сипете сместа в тавата, заравнете хубаво и сложете да се пече за около 8-10 минути.

Разстелете на плота голяма кухненска кърпа и я посипете с брашно. Обърнете блата върху нея, внимателно отлепете хартията и навийте на руло заедно с кърпата. Оставете да изстине.

Разбийте сметаната на пухкав сняг. Заделете малко за украсата, а в останалата сметана разбъркайте почистените и нарязани плодове.

Развийте рулото, намажете с плодово-сметановия крем и завийте отново стегнато. Отгоре направете украса от сметана и плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка: