Торта с много шоколад

ДиманаДимана
Новак
372
Торта с много шоколад1 / 2
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Първо хапнете от тортата, после ще имате време да счупите бутона от лайкове"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр. пандишпанови
  • прясно мляко - 1 л.
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 50 г
  • захар - 13 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • шоколад - 2 бр, млечен и 1 бр. бял
  • брашно - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата с една чаша мляко. Добавете 11 с.л. захар и разбийте добре докато се разтвори.

Добавете какаото и брашното. разбийте добре за да не останат бучици от брашното. Постепенно добавете останалото мляко.

Изсипете сместа в тенджера и на средна температура бъркайте постоянно докато се получи гъст крем. Отстранете от котлона и добавете вътре маслото и двата млечни шоколада. Бъркайте докато се получи еднородна смес.

Разтопете две супени лъжици захар в четири супени лъжици топла вода. Използвайте я, за да навлажнявате леко блатовете. Ако харесвате по-сиропирани торти, спокойно може да удвоите количеството вода и захар.

Сиропирайте първия блат, сложете отгоре крем, добавете втория блат, сиропирайте го. Сложете и третия блат и с останалия крем измажете тортата отстрани и отгоре.

Настържете белия шоколад и поръсете отгоре и отстрани с него цялата шоколадова торта.

Хубаво е да престои 12 часа, преди да се разреже.

Тортата с много шоколад е страхотна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: