Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от дебърцини

Супа от дебърцини

magi yordanovamagi yordanova
Новак
9941522k
Супа от дебърцини1 / 2
09/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • дебърцини - 2 броя, или пушена наденица
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 брой
  • доматен сок - 100 мл.
  • ориз - 2с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 - 3с.л., ако има нужда
  • целина - 2 - 3 листа
  • чубрица - 1к.л.
  • яйца - 2 броя, твърдо сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща вода се слагат нарязаните на едро лук и морков. След като омекнат към тях се прибавят измития ориз, доматения сок и подправките.

По-късно се слагат нарязаните на кръгчета дебърцини. Супата се оставя да ври за тих огън още 10 минути, до пълна готовност на продуктите. Добавят се сварените яйца, нарязани на малки кубчета.

По желание след сваляне от огъня, супата може да се поръси с нарязан магданоз.

От зададените продукти излизат приблизително 6 порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

търсач
търсач
От къде да купя дебърцини
01.02.2014 13:17
1
Покажи всички подкоментари