Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Сос от магданоз с яйце

Сос от магданоз с яйце

Yana G.Yana G.
Готвач
1786522457523
Сос от магданоз с яйце1 / 2
16/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • магданоз - 2 връзки
  • сухар - 70 г счукан /галета/
  • оцет - 4 с.л. винен
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 120 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме натрошения сухар/галета заедно с няколко капки оцет. Сваряваме яйцето, трябва да е твърдо сварено, от което използваме само жълтъка.

Добавяме ситно нарязания магданоз, счукания чесън и сухарите. Разбъркваме добре, добавяме и зехтина, сол на вкус.

Можем да поднесем соса със свинско, пилешко месо или риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: