Заешко в мляко на фурна

16/01/2017
К.Георгиева
отК.ГеоргиеваНовак3520
"Разбира се, че ще е вкусно, как няма да е вълшебно вкусно като ние препоръчваме рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр. домашен
  • универсална подправка - 1 пак. подправка за барбекю
  • чесън на прах - 1 пак.
  • панировка - 1 пак. готова
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • праз - 1/2 стрък или 1 глава кромид лук
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чиния се смесват подправката за барбекю, чесънът на прах и готовата панировка. Готовата панировка може да се замени с равни части брашно, галета и строшен корнфлейкс.

Заекът се измива добре и се нарязва на порционни парчета. Всяко парче се овалва добре в панировката и се запържва до златисто в сгорещеното олио. След това се подреждат в подходяща тавичка.

Празът или лукът се нарязва на дребно и се запържва в същия тиган от пърженето на заешкото. След това към него се добавя прясното мляко и сол на вкус. Когато заври млякото тиганът се маха от котлона и сосът се налива при заешкото месо.

Тавичката се покрива със фолио и ястието се пече на 170-180 за около 2 часа. Бавното печене прави месото по-крехко.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар