Пълнени пиперки с ориз и кайма

17/01/2017
"Вярваме, че обичта, която изпитваме към вкусните пълнени чушки, ще е споделена и до гроб Страхотна рецепта за страхотно ястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо71
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пипера и го изтърбушваме. С вилица продупчваме всеки пипер, за да може по-лесно да се свари плънката.

В тенджерка загряваме олиото и запържваме лука, моркова и червения пипер. Добавяме половината доматен сок и продължаваме да пържим.

Прибавяме ориза и доливаме водичка за да се развари, след като набъбне ориза овкусяваме с сол, чубрица, черен пипер и бульончето.

Разбъркваме много добре през цялото време и след това добавяме и каймата. Нашата плънка е готова!

Напълваме пиперките, добавям и другата половина доматен сок между пиперките и доливам вода 1:4 (8 чаши) и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 1 час и 15 минути, постепенно намаляваме на 150 градуса и печем още 30 минути.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар