Питка с плънка

19/01/2017
"Вадете каквото има в хладилника, режете и слагайте в питата, че фурната вече загря, а и ние поогладняхме "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - 300 мл
  • олио - 80 мл
  • сол - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • брашно - 600 г
  • за Плънката
  • кашкавал - 200 г
  • бекон - 200 г
  • маслини - 100 г черни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребняваме кашкавала и бекона. Подсушаваме маслини, които предварително сме измили. Надребняваме и тях.

Затопляме млякото и влагаме маята вътре. Пресяваме брашното и смесваме с щипка сол, щипка черен пипер и яйца, които сме разбили.

Прибавят се млякото с добавената вътре мая и мазнината. Разбърка се с лъжица в една посока. Слага се приготвената по-рано плънка и се размесва до добиване на хомогенна смес.

Тя се прехвърля в намазана с олио форма за кекс. Оставя се на топло за около 120 мин. Пече се на 170 градуса за близо половин часподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар