Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с плънка

Питка с плънка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Питка с плънка
Снимка: Мария Симова
1 / 3
19/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вадете каквото има в хладилника, режете и слагайте в питата, че фурната вече загря, а и ние поогладняхме"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - 300 мл
  • олио - 80 мл
  • сол - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • брашно - 600 г
  • за Плънката
  • кашкавал - 200 г
  • бекон - 200 г
  • маслини - 100 г черни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребняваме кашкавала и бекона. Подсушаваме маслини, които предварително сме измили. Надребняваме и тях.

Затопляме млякото и влагаме маята вътре. Пресяваме брашното и смесваме с щипка сол, щипка черен пипер и яйца, които сме разбили.

Прибавят се млякото с добавената вътре мая и мазнината. Разбърка се с лъжица в една посока. Слага се приготвената по-рано плънка и се размесва до добиване на хомогенна смес.

Тя се прехвърля в намазана с олио форма за кекс. Оставя се на топло за около 120 мин. Пече се на 170 градуса за близо половин час

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: