Домашни кантучини

17/01/2017
"Супер вкусни италиански сладки, които са чудесно допълнение както към хубавото кафе, така и към добре изстудено бяло вино "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - около 1 чаша
  • захар - по - малко от 1 чаша
  • бадеми - небелени / или други ядки
  • сол - щипка
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия
  • портокалова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са на око. Захарта е по-малко от брашното. Всичко се разбърква с ръка. Тестото се разделя на 2 еднакви части.

Поръсете плота с брашно и разточете тестото на 2 продълговати франзели. Пекат се на 160 градуса за 30 мин.

След изпичане нарежете франзелите на тънки филийки (~3см) и ги сложете във фурната отново за 10 мин. да станат хрупкави.

Чудесни сладки от италианската кухня. Обичам да ги правя, а още повече да ги консумирам. Можете да си ги хапвате както със сок или чай, така и с чаша бяло вино.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Кантучините, или италианските бишкоти не се работят "на око" има си грамаж и той се спазва за да се получи добър резултат. Пуснала съм такива рецепти под наименованието "Италиански бишкоти с"...било само с бадем, сушени боровинки и др видове. На снимката тази "кантучина" е силно препечена, даже е изгоряла. Не ми харесва определено.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв