Руска салата с царевица и домашна майонеза

17/01/2017
Sn.Peicheva
отSn.PeichevaНовак9
"Опасно вкусна руска салата с домашна майонеза, може да предизвика пристрастяване "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо790
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • картофи - 700 - 800 г / сварени /
  • колбаси - 300 г шунка, шпеков салам или друг вид колбас
  • кисели краставички - 10 - 12 бр.
  • моркови - 3 бр. /сварени /
  • царевица - 200 г консервирана
  • грах - 200 г консервиран
  • червен лук - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к.л.
  • За майонезата
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 400 мл
  • лимонена киселина - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се горещи и се оставят да изстинат. Отделно се сваряват морковите. Картофите, морковите, шунката и киселите краставички се нарязват на малки кубчета.

Към тях се добавят царевицата, грахът, нарязаният на ситно червен лук, солта и черният пипер. Към салатата се прибавя домашно приготвената майонеза и се разбърква.

За приготвяне на майонезата: В дълбок съд се изсипват яйцата, добавя се солта, лимонената киселина и олиото. Потапя се пасатора до дъното на съда и се включва се на висока скорост.

В началото се разбива сместа на дъното, като постепенно пасатора се изтегля много бавно нагоре. Получава се гъста майонеза.

Ако майонезата е по-рядка, може да се добави още малко олио и отново да се разбие. По желание може да се прибави нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар