Нахут с патладжан и чесън

17/01/2017
"Вкусно, здравословно и веган - грабвайте вилицата и нападайте, после ще си запишете рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 525
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • нахут - 100 г
  • патладжани - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • кориандър - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • кимион - семена
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът трябва да е накиснат предварително поне 5 часа.

След това го варим в подсолена вода около 60-80 мин. до готовност, но не да е преварен.

Патладжана нарязваме на кубчета и пържим от всички страни до златисто-кафяво, добавете сол и оставете да се пържи на слаб огън.

Направете дресинг от кориандър, магданоз, чесън, сол, червен пипер, кимион, зехтин, оцет и лимонов сок.

Когато всичко е готово смесете смесете патладжана, дресинга и нахута и разбъркайте много хубаво .

Оставете в хладилника за 2 часа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар