Патица с триеница

17/01/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патица - 1 кг
  • лук - 2 бр.
  • мас - 50 г
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • брашно - 300 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата я почистваме, измиваме и сваряваме в подсолена вода. След което я нарязваме на порции. В тиган поставяме мазнина и запържваме ситно нарязания лук.

Разбъркваме заедно с червения пипер, заливаме с малко бульон и оставяме на тих огън до омекване.

Пресяваме брашно и правим кладенче, в което чупим яйце и с края на пръстите леко се разбърква, за да се получат трохички.

Пресяваме ги, за да падне брашното от тях и така готовите трохички ги пускаме във врящия сос. След което прибавяме месото.

Ястието го доваряваме без да го бъркаме. Накрая се поръсва със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар