Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Сиропирана нескуик торта с два вида сметана

Сиропирана нескуик торта с два вида сметана

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Сиропирана нескуик торта с два вида сметана
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 5
17/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 тава
"Сочната торта не се нуждае от сиропиране, а от изяждане - кулинарна мъдрост"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • нескуик - 2 пакетчета
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - 1 в.ч
  • прясно мляко - 1 в.ч. за намокряне на блата
  • течен шоколад - 2 тубички за украса
  • За ваниловия крем
  • сметана - 1 пакет ванилия
  • прясно мляко - 200 мл
  • крема сирене - 1 с.л.
  • За шоко крема
  • сметана - 1 пакет шоколад
  • прясно мляко - 200 мл
  • крема сирене - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. Около 5 минути. После се добавят прясното мляко и олиото. Следва нескуик на прах и хубаво разбъркване.

Накрая се добавят ванилия, бакпулвер и брашно. Отново се разбъркват. Сместа се изсипва в леко намазнена тава и се пече за 20 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.

След като бъде готова се оставя за 5 минути да се охлади и се залива с 1 в.ч. прясно мляко. Докато попие хубаво се приготвят кремовете.

В 200 мл хладко прясно мляко се изсипва сметаната и се добавя 1 с.л. крема сирене. Разбъркват се с миксер до получаване на пухкава пяна. И двата крема се приготвят по един и същи начин.

Вече сиропираната торта се намазва обилно с ванилова сметана. Изчаква се около 10 минути и се намазва и с шоколадова. Отгоре се украсява с течен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: