Питки (поачи) по оригинална турска рецепта

17/01/2017
Анонимен
отАнонименНовак18
"Вкусни питки, типични за Турската кухня, които може да приготвите с любимата плънка по избор "
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 049
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • мляко - 1 ч.ч. топло
  • суха мая - 1 пакетче
  • захар - 2 ч.л.
  • масло - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 5 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една чаена чаша топло мляко се слагат маята и захарта и се изчаква 15 минути, докато млякото шупне.

В отделна купа се разбиват едно цяло яйце и белтъкът от второто и се добавя предварително разтопеното краве масло.

Последователно се добавят олиото, шупналото мляко, солта и брашното, след което се омесва гладко незалепващо тесто.

Внимателно се оформят еднакво големи кръгли питки, на които в средата се добавя пълнеж (сирене, кашкавал, маслини, картофи) по ваш избор.

Добре оформените питки се намазват отгоре с предварително отделения жълтък и се поставят във фурна с температура 200 градуса.

Препоръчително е да са върху хартия за печене. Готови са след около половин час.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар