Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини със скариди и домати

Фетучини със скариди и домати

Фетучини със скариди и домати
Снимка: Радослав Петров
1 / 3
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Поезия в чиния - едно ястие, с което ще спечелите сърцето на всеки"

Необходими Продукти

  • скариди - 200 г
  • фетучини - 400 г
  • домати - 2 бр.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • зехтин - 4 с.л.
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • лимонов сок - сокът на 1 лимон
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите и ги задушете с малко сол в сгорещено масло. Междувременно нарежете доматите на едри парчета и ги наредете в намазнена със зехтин тава.

Полейте всеки резен с малко зехтин и запечете в силно загрята фурна. Щом скаридките омекнат, налейте бялото вино и когато то кипне, махнете от колона.

Добавете магданоза и сухия босилек. Сварете пастата, отцедете и я разделете в 2 чинии. Сложете част от скаридите, объркайте и овкусете пастата с лимонов сок, който сте смесили със зехтин.

На всяка порция сложете от запечените доматки, овкусете с черен пипер и по желание поръсете с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: