Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Броколи с яйца и масло

Броколи с яйца и масло

Petya KeranovaPetya Keranova
Новак
181247070
Броколи с яйца и масло
Снимка: Petya Keranova
1 / 9
17/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Отлична комбинация, която може да поднесете като лека вечеря или свежа гарнитура към любимото печено месце"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 кг
  • бульон - 1. 5 л телешки
  • масло - 50 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, за предпочитане е да са твърдо сварени. Разделете на розички броколите. Ако искате да използвате и пънчето трябва добре да го обелите и нарежете на кубчета.

Заврете водата и разтворете в нея 3 кубчета телешки бульон (обикновено 1 кубче = 500 мл вода). Сложете първо кубчетата от пънчето и ги варете 5 мин, чак след това добавете розичките и варете още 5 мин.

Отцедете в гевгир, добавете маслото и внимателно разбъркайте, за да не нарушите целостта на розичките. Нарежете твърдо сварените яйца на кубчета и ги разпределете върху броколите.

Сервирайте като гарнитура към леки меса или като салата, предястия, а защо не и като основно. Ще видите, че сварените в силен бульон броколи, маслото и яйцата са една отлична комбинация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: