Бисквитена торта с яйчен крем

17/01/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор254849581
"Вместо с готово нишесте пригответе любимата на цялото семейство бисквитена торта с яйчен крем "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 303
  • Преглеждания за месеца644
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 опаковки обикновени
  • сладко от ягоди - 1 бурканче
  • орехи - 3 - 4 с.л.
  • за крема
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • мляко прясно - 1 литър
  • масло - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема, като най-напред разбийте яйцата със захарта. След това прибавете ванилията и брашното. Бъркайки непрекъснато, добавяйте на тънка струйка студеното прясното мляко. Разбивайте с миксер, за да не стане на топчета.

Сложете на котлона и варете докато не се сгъсти крема, като бъркате непрекъснато да не загори.

Когато кремът е готов, свалете го от огъня и след 2-3 минути добавете маслото. Бъркайте, докато се разтопи.

В правоъгълна тавичка подредете един ред бисквити и ги залейте с част от топлия крем.

Разпределете го равномерно и отгоре поставете сладко от ягоди. Подредете втори ред бисквити и пак залейте с крем. Този път поръсете отгоре смлени орехи.

Подредете последния ред бисквити, залейте ги с крем, загладете го и украсете със сладко от ягоди.

Оставете тортата на студено да престои, поне 4-5 часа, за да омекнат бисквитите. Получава се много приятна и ароматна торта.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар