Пинджур

18/01/2017
"Няма да ви кажем какво означава пинджур, но обещаваме, че е много ароматен и вкусен "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 182
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 кг
  • чушки - 1 кг червени
  • домати - 1 кг.
  • чесън - 1 глава
  • люти чушки - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • винен оцет - 2 с.л
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
  • черен пипер -
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме да се пекат патладжаните и червените чушки във фурната на 200 градуса за около 40 минути.

А доматите отделно и тях слагаме да се пекат.

Всички зеленчуци обелваме от кожата и махаме семките.

Нарязваме ги на ситно или ги пускаме през месомелачка ние така го правим.

Всичко слагаме в тигана, като прибавим чесън през пресата, оцет, олио, сол, захар и гответе до желаната гъстота.

След като е готово прибавяме черния пипер и слагаме в буркани, като съхраняваме в хладилник.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар