Тиквички в пикантна марината

18/01/2017
"Специално предложение за всички лакомници, които нямат търпение да чакат туршията да стане с дни - пикантни мариновани тиквички, които са готови за поднасяне, докато се изстуди виното "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 229
  • Преглеждания за месеца653
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките и ги нарязваме по дължина на дебелина около 1.5-2 см. Слагаме ги на грил тигана или на скара, като ги запечем от двете страни за няколко минути.

В тенджерата наливаме 1 литър вряща вода и добавяме захар, сол, оцет и оставете да заври.

Взимаме буркан и най-отдолу слагаме дафинов лист, но не целия.

След това добавяме няколко от зърната карамфил, черен и бял пипер и няколко скилидки чесън.

След това добавяме тиквичките, като ги слагаме плътно. Най-отгоре отново се слагат останалият чесън, черен пипер, дафинов лист.

Изсипете врящата марината върху тиквичките и добавете 2 с.л зехтин.

Затваряме буркана и обръщаме надолу с капачката след като се охлади може да се хапва.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар