Кисело зеле с джолан и наденица

18/01/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф644406393
"Кисело зеле, шаренко месо и малко наденица за аромат - не гозба, а същинска зимна кулинарна приказка "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 003
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата192
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински джолани - 2 бр.
  • наденица - 1 парче сурова
  • лук - 1 глава стар
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • кисело зеле - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 9 - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава запържваме ситно нарязания лук, добавяме пресования чесън и нарязаното зеле, разбъркваме добре.

Прибавяме подправките и отново разбъркваме. Наливаме една чаена чаша топла вода. Поръсваме с много малко сол джоланите (защото и зелето е солено), прибавяме ги заедно с наденичката в тавата.

Завиваме с фолио и поставяме в предварително нагрята фурна на 200 градуса.

След около час готвене, добавяме ориза и разбъркваме, ако е нужно добавяме още малко топла вода.

Покриваме с фолиото и поставяме във фурната до готовност. Пет минути преди да извадим ястието, премахваме фолиото за лек загар.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар