Хайвер от печени патладжани

18/01/2017
"Все се заричаме повече да приготвим и все първо него изяждаме. Опитайте и ще видите колко е вкусно "
Приготвяне40 мин.
Готвене130 мин.
Общо170 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо68
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме патладжана да се пече в предварително загрята фурна на 200-220 градуса готвим докато омекнат около 30-40 минути.

За да не избухват патладжаните във фурната ги надупчете с вилица.

След като са готови ги слагаме в тенджера да се задушат за малко, за да можем по-лесно да ги обелим.

Лука нарязваме на ситно и слагаме в тигана с олио и запържваме на среден огън за 12 мин.

След като лукът е готов добавете доматеното пюре и оставете да къкри за 6 минути, като се разбърква от време на време.

Патладжана го белим и го нарязваме на средно големи кубчета, или го намачкваме с вилица - както решите.

След това го добавяме към доматите и оставяме да къкри 6 минути на слаб огън. Махнете от огъня и веднага сложете в буркан като след това го обърнете надолу с капачката.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар