Вкусни пилешки крилца със соев сос, кетчуп и мед

18/01/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач8996
"И ароматни ще станат, и много хрупкави - затова вадете бирата, за да почерпите за страхотната рецепта и си я запишете, защото обещаваме, че ще ви хареса много "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 202
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 12 - 15 бр.
  • соев сос - 7 - 8 с.л.
  • вино - 1 к.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • мед - 3 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • кетчуп - 100 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка с диаметър 35-40 см застелете хартия за печене и наредете осолените пилешките крилца. Поръсете крилцата с малко черен пипер и червения пипер.

В купичка смесете виното, зехтина, горчицата, меда, чесъна, кетчупа и соевия сос. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Аз използвам телена бъркалка.

Със супена лъжица полейте всяко от крилцата със соево-медената смес. Покрийте тавичката с фолио. Печете на 200-210 градуса около 30-40 минути.

После махнете фолиото и печете на 240 градуса за 10 минути, като поливате от време навреме крилцата със соса от тавичката, докато крилцата се зачервят апетитно.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар