Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешко Варено»Агнешко с дреболии и зеленчуци

Агнешко с дреболии и зеленчуци

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Агнешко с дреболии и зеленчуци
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
18/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Супер идея - крехко агнешко месце с вкусна гарнитура от ... дреболийки и тук-там зеленчуци за цвят"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.5 кг
  • дреболии - 500 г
  • праз - 4 стръка
  • гъби - 500 г
  • чушки - 4 червени пиперки
  • лук - 1 глава
  • джоджен
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане поставяме агнешкото месо, предварително нарязано на порции и дреболиите, добавяме черен пипер, дафинов лист и главата лук отрязана на две.

Сваряват се за 45 минути. Дреболиите се нарязват на дребно. Порциите месо се поставят в тава, овкусяват се с подправките.

Празът се нарязва на колелца. Гъбите се нарязват на филии. Червените пиперки на дребно. В тиган се запържват празът, пиперът и гъбите с малко олио.

Добавят се и нарязаните на дребно дреболии и малко от бульона на агнешкото да се задуши. Подправя се със сол, черен пипер, джоджен, босилек.

Плънката се поставя между порциите месо в тавата, долейте още малко бульон. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на 200 градуса 1 час. После махнете фолиото и допичате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: