Свински пържоли с гъбен сос

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
10/03/2012
"Едва ли ще изненадаме някой с тази рецепта, но това е една безотказна домашна рецепта, която заслужава да си запаметите някъде"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо113 016
  • Преглеждания за месеца1714
  • Преглеждания за седмицата66
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 6 броя свински пържоли
  • вино - 1 ч.ч. бяло или червено
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • скилидки - 4 - 5 чесън
  • гъби - 150 - 200 г
  • кисели краставички - 3 - 4 броя, по желание
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • мащерка - 1 ч.л. суха

Приготвяне

Начукайте пържолите и ги натъркайте със сол, черен пипер и мащерка. Подредете ги в намазнена тава, долейте виното и ги сложете да се запекат.

За соса в тенджера запържете брашното в сгорещеното масло и разредете с млякото при непрекъснато бъркане.

Добавете накълцания чесън, гъби и кисели краставички, както и овкусете с подправки, щом сосът се сгъсти.

Залейте вече изпечените пържоли със соса и запечете за 5 минути.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 33
4 7
3 8
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Мариела и Димитър
Мариела и Димитър
15.02.2015 11:47
Много вкусно стана - ние добавихме от нас няколко неща: При печенето на пържолките (от бонфиле) добавихме зехтин, малко розмарин, сок от лимон и портокал за аромати и морков на кубчета (може и на ленти). При соса - лъжчка дижонска горчица и лъжичка мед.
Облизахме си пръстите - вкусно и леко ястие, без да ти става тежко после.
0
0
Милена
Милена
26.07.2014 13:03
За да не се получават бучки,махам от котлона позапьрженото брашно и с дьрвена льжица постепенно прибавям млякото.Имало е случаи и Тогава да се получат бучици,но с тел за разбиване на белтьци се получава гладка смес.Дано сьм била полезна с моя коментар :)
5
1
Вики
Вики
19.02.2014 17:54
Ох, понеже напоследък съм все на сладкарска тема и разни кремчета, та се подведох.. Не би било правилно предварително да се разтваря, все пак не е крем или застройка, а запръжка, така че ако има достатъчно масло, за да не стане гъста сместа, би трябвало като се прибави бавно и постепенно млякото да няма проблем. Жалко, че сайта няма опция човек да си поправи коментара , та се изложих генерално.. Не претендирам да съм от виртуозите в кухнята, авторът на рецептата да ме извини :)
1
0
Вики
Вики
19.02.2014 17:46
Флъфи, аз сега тепърва ще правя рецептата, но наистина като ти прочетох коментара имаш право. Това което бих направила е предварително да разтворя брашното в малко студено мляко и тогава да го сипя в маслото, след което да добавя и останалото прясно мляко. Дано се получи, звучи вкусно :)Благодаря за рецептата!
0
2
fluffy
fluffy
10.01.2014 19:31
Много лесна- да, ама не! И на мен така и звучеше, докато не стигнах до соса! :@ Имах подобни опасеня, че така ще стане. Никога не съм запържвала брашно, моля някой да даде по= подробни обяснения. Всъщност с брашното се справих, проблема ми е при прибавянето на млякото- всичко става на буци и не се разтравя. Наведнъж ли трябва да изсипя млякото или малко, по малко? Да не би пък да трябва да се махне за малко от котлона, докато се слага това мляко, защото като се слага малко по малко буквално почва да кипи и после става тая гняс с буците. Каже моля еи, защото супер много се изнервих и изхабих две големи чаши прясно мляко и половин пакетче от голямо масло.
4
0
varg
varg
16.02.2013 23:49
Разбира се блясъкът на Холивуд е все така неостаряващ.
0
0
Илияна Апостолова
Фолиото е за по-добра термична обработка на продукта- гъби, месо, картофи и т.н. Все едно е капак на тавата. Ако няма фолио, ястието ще се запече най-вече отгоре и може да остане малко сурово отвътре.
0
0
Жижи
Жижи
12.02.2013 13:08
Защо във фолио, да попитам предходния коментар? Рецептата си е много хубава, лесна и вкусна !!!!!
2
0
Стойкови
Стойкови
28.01.2013 20:56
Много вкусно! Само, че гъбите ни бяха пресни и като изсипахме соса завих с фолио и пекох половин час. После махнах фолиото и оставих 5 мин. да се запече отгоре.
0
0
Вале
Вале
13.10.2012 13:54
Лесно, бързо и вкусно :)
2
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с