събота, 20 декември

Свински пържоли с гъбен сос

Публикувана от:
Видяно: 67 691 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Свински пържоли с гъбен сос
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 6 броя свински пържоли
  • вино - 1 ч.ч. бяло или червено
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • скилидки - 4 - 5 чесън
  • гъби - 150 - 200 г
  • кисели краставички - 3 - 4 броя, по желание
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • мащерка - 1 ч.л. суха

Приготвяне на Свински пържоли с гъбен сос

Начукайте пържолите и ги натъркайте със сол, черен пипер и мащерка. Подредете ги в намазнена тава, долейте виното и ги сложете да се запекат.

За соса в тенджера запържете брашното в сгорещеното масло и разредете с млякото при непрекъснато бъркане.

Добавете накълцания чесън, гъби и кисели краставички, както и овкусете с подправки, щом сосът се сгъсти.

Залейте вече изпечените пържоли със соса и запечете за 5 минути.

4.4 от 48 Гласа

Отзиви (11)

  • 3
    0
    Отговор
    Милена

    2014-07-26, Оценка 5 от 5 за Свински пържоли с гъбен сос

    За да не се получават бучки,махам от котлона позапьрженото брашно и с дьрвена льжица постепенно прибавям млякото.Имало е случаи и Тогава да се получат бучици,но с тел за разбиване на белтьци се получава гладка смес.Дано сьм била полезна с моя коментар :)
  • 0
    0
    Отговор
    Вики

    2014-02-19, Оценка 5 от 5 за Свински пържоли с гъбен сос

    Ох, понеже напоследък съм все на сладкарска тема и разни кремчета, та се подведох.. Не би било правилно предварително да се разтваря, все пак не е крем или застройка, а запръжка, така че ако има достатъчно масло, за да не стане гъста сместа, би трябвало като се прибави бавно и постепенно млякото да няма проблем. Жалко, че сайта няма опция човек да си поправи коментара , та се изложих генерално.. Не претендирам да съм от виртуозите в кухнята, авторът на рецептата да ме извини :)
  • 0
    1
    Отговор
    Вики

    2014-02-19, Оценка 5 от 5 за Свински пържоли с гъбен сос

    Флъфи, аз сега тепърва ще правя рецептата, но наистина като ти прочетох коментара имаш право. Това което бих направила е предварително да разтворя брашното в малко студено мляко и тогава да го сипя в маслото, след което да добавя и останалото прясно мляко. Дано се получи, звучи вкусно :)Благодаря за рецептата!
  • 2
    0
    Отговор
    fluffy

    2014-01-10, Оценка 5 от 5 за Свински пържоли с гъбен сос

    Много лесна- да, ама не! И на мен така и звучеше, докато не стигнах до соса! :@ Имах подобни опасеня, че така ще стане. Никога не съм запържвала брашно, моля някой да даде по= подробни обяснения. Всъщност с брашното се справих, проблема ми е при прибавянето на млякото- всичко става на буци и не се разтравя. Наведнъж ли трябва да изсипя млякото или малко, по малко? Да не би пък да трябва да се махне за малко от котлона, докато се слага това мляко, защото като се слага малко по малко буквално почва да кипи и после става тая гняс с буците. Каже моля еи, защото супер много се изнервих и изхабих две големи чаши прясно мляко и половин пакетче от голямо масло.
  • 0
    0
    Отговор
    varg

    2013-02-16, Оценка 4 от 5 за Свински пържоли с гъбен сос

    Разбира се блясъкът на Холивуд е все така неостаряващ.
  • 0
    0
    Отговор
    Илияна Апостолова
    Илияна Апостолова

    2013-02-12, Оценка 3 от 5 за Свински пържоли с гъбен сос

    Фолиото е за по-добра термична обработка на продукта- гъби, месо, картофи и т.н. Все едно е капак на тавата. Ако няма фолио, ястието ще се запече най-вече отгоре и може да остане малко сурово отвътре.
  • 1
    0
    Отговор
    Жижи

    2013-02-12, Оценка 5 от 5 за Свински пържоли с гъбен сос

    Защо във фолио, да попитам предходния коментар? Рецептата си е много хубава, лесна и вкусна !!!!!
  • 0
    0
    Отговор
    Стойкови

    2013-01-28, Оценка 5 от 5 за Свински пържоли с гъбен сос

    Много вкусно! Само, че гъбите ни бяха пресни и като изсипахме соса завих с фолио и пекох половин час. После махнах фолиото и оставих 5 мин. да се запече отгоре.
  • 2
    0
    Отговор
    Вале

    2012-10-13, Оценка 4 от 5 за Свински пържоли с гъбен сос

    Лесно, бързо и вкусно :)
  • 0
    0
    Отговор
    Соня

    2012-09-08, Оценка 5 от 5 за Свински пържоли с гъбен сос

    Да добавя към предходния коментар и бързо. Много ни хареса на всички! Благодаря за рецептата

Домашна и бърза рецепта за Свински пържоли с гъбен сос. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай другите ни специалитети за Свински пържоли с гъбен сос. Изпробвани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки как да сготвим Свински пържоли с гъбен сос в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.