Свински пържоли с гъбен сос

10/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Едва ли ще изненадаме някой с тази рецепта, но това е една безотказна домашна рецепта, която заслужава да си запаметите някъде"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120 884
  • Преглеждания за месеца692
  • Преглеждания за седмицата262
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Начукайте пържолите и ги натъркайте със сол, черен пипер и мащерка. Подредете ги в намазнена тава, долейте виното и ги сложете да се запекат.

За соса в тенджера запържете брашното в сгорещеното масло и разредете с млякото при непрекъснато бъркане.

Добавете накълцания чесън, гъби и кисели краставички, както и овкусете с подправки, щом сосът се сгъсти.

Залейте вече изпечените пържоли със соса и запечете за 5 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 33
4 7
3 8
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Мариела и Димитър
Мариела и Димитър
15.02.2015 11:47
Много вкусно стана - ние добавихме от нас няколко неща: При печенето на пържолките (от бонфиле) добавихме зехтин, малко розмарин, сок от лимон и портокал за аромати и морков на кубчета (може и на ленти). При соса - лъжчка дижонска горчица и лъжичка мед.
Облизахме си пръстите - вкусно и леко ястие, без да ти става тежко после.
0
0
Милена
Милена
26.07.2014 13:03
За да не се получават бучки,махам от котлона позапьрженото брашно и с дьрвена льжица постепенно прибавям млякото.Имало е случаи и Тогава да се получат бучици,но с тел за разбиване на белтьци се получава гладка смес.Дано сьм била полезна с моя коментар :)
5
1
Вики
Вики
19.02.2014 17:54
Ох, понеже напоследък съм все на сладкарска тема и разни кремчета, та се подведох.. Не би било правилно предварително да се разтваря, все пак не е крем или застройка, а запръжка, така че ако има достатъчно масло, за да не стане гъста сместа, би трябвало като се прибави бавно и постепенно млякото да няма проблем. Жалко, че сайта няма опция човек да си поправи коментара , та се изложих генерално.. Не претендирам да съм от виртуозите в кухнята, авторът на рецептата да ме извини :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти