Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъбен сос

Свински пържоли с гъбен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свински пържоли с гъбен сос1 / 3
10/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Едва ли ще изненадаме някой с тази рецепта, но това е една безотказна домашна рецепта, която заслужава да си запаметите някъде"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 6 броя свински пържоли
  • вино - 1 ч.ч. бяло или червено
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • скилидки - 4 - 5 чесън
  • гъби - 150 - 200 г
  • кисели краставички - 3 - 4 броя, по желание
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • мащерка - 1 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолите и ги натъркайте със сол, черен пипер и мащерка. Подредете ги в намазнена тава, долейте виното и ги сложете да се запекат.

За соса в тенджера запържете брашното в сгорещеното масло и разредете с млякото при непрекъснато бъркане.

Добавете накълцания чесън, гъби и кисели краставички, както и овкусете с подправки, щом сосът се сгъсти.

Залейте вече изпечените пържоли със соса и запечете за 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
535
48
39
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела и Димитър
Мариела и Димитър
Много вкусно стана - ние добавихме от нас няколко неща: При печенето на пържолките (от бонфиле) добавихме зехтин, малко розмарин, сок от лимон и портокал за аромати и морков на кубчета (може и на ленти). При соса - лъжчка дижонска горчица и лъжичка мед.
Облизахме си пръстите - вкусно и леко ястие, без да ти става тежко после.
15.02.2015 11:47
3
2
Милена
Милена
За да не се получават бучки,махам от котлона позапьрженото брашно и с дьрвена льжица постепенно прибавям млякото.Имало е случаи и Тогава да се получат бучици,но с тел за разбиване на белтьци се получава гладка смес.Дано сьм била полезна с моя коментар :)
26.07.2014 13:03
15
1
Вики
Вики
Ох, понеже напоследък съм все на сладкарска тема и разни кремчета, та се подведох.. Не би било правилно предварително да се разтваря, все пак не е крем или застройка, а запръжка, така че ако има достатъчно масло, за да не стане гъста сместа, би трябвало като се прибави бавно и постепенно млякото да няма проблем. Жалко, че сайта няма опция човек да си поправи коментара , та се изложих генерално.. Не претендирам да съм от виртуозите в кухнята, авторът на рецептата да ме извини :)
19.02.2014 17:54
11
1
Вики
Вики
Флъфи, аз сега тепърва ще правя рецептата, но наистина като ти прочетох коментара имаш право. Това което бих направила е предварително да разтворя брашното в малко студено мляко и тогава да го сипя в маслото, след което да добавя и останалото прясно мляко. Дано се получи, звучи вкусно :)Благодаря за рецептата!
19.02.2014 17:46
2
4
fluffy
fluffy
Много лесна- да, ама не! И на мен така и звучеше, докато не стигнах до соса! :@ Имах подобни опасеня, че така ще стане. Никога не съм запържвала брашно, моля някой да даде по= подробни обяснения. Всъщност с брашното се справих, проблема ми е при прибавянето на млякото- всичко става на буци и не се разтравя. Наведнъж ли трябва да изсипя млякото или малко, по малко? Да не би пък да трябва да се махне за малко от котлона, докато се слага това мляко, защото като се слага малко по малко буквално почва да кипи и после става тая гняс с буците. Каже моля еи, защото супер много се изнервих и изхабих две големи чаши прясно мляко и половин пакетче от голямо масло.
10.01.2014 19:31
6
1
varg
varg
Разбира се блясъкът на Холивуд е все така неостаряващ.
16.02.2013 23:49
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Фолиото е за по-добра термична обработка на продукта- гъби, месо, картофи и т.н. Все едно е капак на тавата. Ако няма фолио, ястието ще се запече най-вече отгоре и може да остане малко сурово отвътре.
12.02.2013 16:00
Жижи
Жижи
Защо във фолио, да попитам предходния коментар? Рецептата си е много хубава, лесна и вкусна !!!!!
12.02.2013 13:08
2
Стойкови
Стойкови
Много вкусно! Само, че гъбите ни бяха пресни и като изсипахме соса завих с фолио и пекох половин час. После махнах фолиото и оставих 5 мин. да се запече отгоре.
28.01.2013 20:56
1
Вале
Вале
Лесно, бързо и вкусно :)
13.10.2012 13:54
2
Соня
Соня
Да добавя към предходния коментар и бързо. Много ни хареса на всички! Благодаря за рецептата
08.09.2012 01:34
Боряна
Боряна
Много вкусно и се приготвя лесно!
16.05.2012 09:47