Крехки телешки пържоли на тиган

10/03/2012
от Бай СтавриНовак
"Крехки и бързи пържоли на тиган със специална марината"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 322
  • Преглеждания за месеца1857
  • Преглеждания за седмицата136
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3,4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 4 пържоли без кокали
  • соев сос - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • ракия - 60 мл
  • лимони - сока на 1 лимон
  • чесън - 4 скилидки пасиран
  • сол
  • черен пипер
  • вино - сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте телешките пържоли с дебелина 3-4 см. Добре ги осолете и ги накиснете в марината, приготвена от всички останали съставки. Оставете по възможност за 1 нощ в хладилник или за поне няколко часа.

На следващия ден го извадете 1 час преди да започнете да готвите, за да се отпусне месото. Загрейте тиган с дебело дъно и го намазнете.

Сложете пържолите първо на по-силен огън за 30 секунди да се запържат от двете страни и да се "запечатат".

После намалете котлона и на слаб огън пържете до достигане на резултата. По желание може да капвате малко вино. Поднесете с гарнитура от зеленчуци, гъбен сос и т.н.подобни рецепти тук

5 5
4 8
3 6
2 3
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Илли-ян
Илли-ян
12.12.2015 11:59
Страхотна рецепта!
Искрено благодаря на автора и на сайта.
Много хубави рецепти сготвих от този сайт.
Успех!
0
0
Мариана
Мариана
11.01.2014 18:32
Великолепна рецепта!!!! Благодаря!!!! :)
5
0
Yana
Yana
05.09.2012 13:28
Страхотна марината и много вкусен резултат!!!:) Аз нарязах месото на тънки, дълги ок. 10 см ивици и го мариновах само за около час, преди да го сготвя. (само да спомена и че ползвах оризова ракия) Стана чудесно. Благодаря за рецептата!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв