Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Крехки телешки пържоли на тиган

Крехки телешки пържоли на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Крехки телешки пържоли на тиган1 / 2
10/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Крехки и бързи пържоли на тиган със специална марината"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 пържоли без кокали
  • соев сос - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • ракия - 60 мл
  • лимони - сока на 1 лимон
  • чесън - 4 скилидки пасиран
  • сол
  • черен пипер
  • вино - сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте телешките пържоли с дебелина 3-4 см. Добре ги осолете и ги накиснете в марината, приготвена от всички останали съставки. Оставете по възможност за 1 нощ в хладилник или за поне няколко часа.

На следващия ден го извадете 1 час преди да започнете да готвите, за да се отпусне месото. Загрейте тиган с дебело дъно и го намазнете.

Сложете пържолите първо на по-силен огън за 30 секунди да се запържат от двете страни и да се запечатат.

После намалете котлона и на слаб огън пържете до достигане на резултата. По желание може да капвате малко вино. Поднесете с гарнитура от зеленчуци, гъбен сос и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
57
411
36
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димка Митева
Димка Митева
Страхотна рецепта, сготвиха ги, обаче ги оставих в марината за 24 часа и стана неземно вкусни. Най-вкусните паржоли, които съм яла.
24.06.2019 22:54
1
Илли-ян
Илли-ян
Страхотна рецепта!
Искрено благодаря на автора и на сайта.
Много хубави рецепти сготвих от този сайт.
Успех!
12.12.2015 11:59
2
Мариана
Мариана
Великолепна рецепта!!!! Благодаря!!!! :)
11.01.2014 18:32
5
2
Yana
Yana
Страхотна марината и много вкусен резултат!!!:) Аз нарязах месото на тънки, дълги ок. 10 см ивици и го мариновах само за около час, преди да го сготвя. (само да спомена и че ползвах оризова ракия) Стана чудесно. Благодаря за рецептата!
05.09.2012 13:28
5
2
Ники
Ники
Много ми хареса рецептата,при първа възможност мисля да я проверя !Благодаря !
11.03.2012 19:40
6