Вкусни постни сармички в гювеч

18/01/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaПомощник Готвач107262712
"Колкото по-малки са сармичките, толкова са по-вкусни. Знаем, че не е справедливо, но пък и приготвянето им си заслужава "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 112
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се мазнината и се задушават всички продукти нарязани на ситно. Прибавят се подправките на вкус и накрая оризът.

С готовата плънка се завиват стегнати сармички от листата кисело зеле и се подреждат плътно в глинен гювеч. Долива се 1/1 чаена чаша вода смесена със зелев сок и се поставя в студена фурна.

Загрява се до 250 градуса, до завирането на гозбата, след което температурата се намаля на 150 градуса. Готвенето продължава още около час до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
17.03.2017 22:55
"праз - 2 глави" ????? Не съм виждал праз на глави. Какво ли е това?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв