Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Руло с череши и сметана

Руло с череши и сметана

Юлияна ПановаЮлияна Панова
Новак
5131636
Руло с череши и сметана
Снимка: Юлияна Панова
1 / 4
18/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
7
"Свежо, сочно и много ароматно - един десерт, който ще вземе акъла на всички, които го опитат"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • За крема
  • заквасена сметана - 450 г
  • крема сирене - 150 г
  • крем - 1 пакет ОЛЕ ванилия
  • череши - 200 - 300 г (без костилките)
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Блат: Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват със захарта до плътност и към тях се добавят жълтъците един по един, ароматизират се с ванилията. Брашното и какаото се пресяват и се прибавят към яйцата, като се разбъркват внимателно с шпатула.

Тава с размер 35/30 см се застила с хартия за печене, изсипва се тестото, заглажда се и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути (проверявате с клечка). Готовата платка се оставя върху хартията да изстине.

2. Крем: Заквасената сметана, крема сиренето, пудрата захар и кремът се смесват и разбъркват добре с миксер.

3. Платката се обръща, хартията се отстранява и се намазва с крема, като от него се отделя 1/3 за намазване отгоре и украса. Откъм тясната страна в редица се подреждат черешите и рулото се навива.

Намазва се с отделения крем и се поръсва с настърган шоколад. По желание можете да до украсите с няколко черешки и розички от крема.

4. Готовото руло поставяте в хладилника за 1-2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: