Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния от грах с цвекло и кисело зеле

Яхния от грах с цвекло и кисело зеле

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Яхния от грах с цвекло и кисело зеле
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
18/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Толкова вкусна и богата зеленчукова яхния - перфектното ястие за пости, за вегетарианци, че дори и за вегани"

Необходими Продукти

  • грах - 1 ч.ч. от консерва
  • кисело зеле - 1/2 ч.ч. ситно нарязано
  • лук - 1 бр
  • червено цвекло - 1 бр. (100 г)
  • доматено пюре - 1 - 2 ч.л.
  • магданоз
  • риган
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре цвеклото, белим, отново измиваме и нарязваме на малки кубчета.

Лука белим и нарязваме на едро. В олио (3 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.) задушаваме нарязаните лук, цвекло, кисело зеле (измито добре с вода) и грах от консерва.

Прибавяме черен пипер и задушаваме, докато останат на мазнина. Ръсваме последователно магданоз и риган на вкус, пушен червен пипер (1 к.л.), сладък червен пипер (1 к.л.) и брашно (1 с.л.) .

Разбъркваме и наливаме топла вода (4 ч.ч.). Като поври няколко минути прибавяме доматено пюре (1-2 ч.л.). Готвим яхнията докато зеленчуците се сварят и до предпочитаната гъстота на соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: