Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Ашуре»Ашуре с ябълка, стафиди и ядки

Ашуре с ябълка, стафиди и ядки

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Казват, че Ашурето е било любимата храна на Ной. Е, ако е било като това тук - определено сме склонни да вярваме"

Необходими Продукти

  • жито - 300 г
  • вода - 1. 5 л
  • канела - пръчка
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 2 с.л. разтворени в 100 мл вода
  • орехи - 100 г
  • стафиди - 100 г
  • бадеми - 80 г
  • лешници - 60 г
  • ябълки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте житото. Сварете го с водата и пръчка канела за около 40 мин.

Отстранете от котлона и затворете плътно съда, в който се варили житото, и оставете на топло място до пълното размекване на зърната.

Пасирайте, добавете захарта, една част от смлените ядки и ябълката, нарязана на малки парченца.

Размитото нишесте се прибавя към получената смес и се разбърква. Разпределете в купички и поднесете готовото ашуре с другата част от смлените ядки.

Ашурето с ябълка, стафиди и ядки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка: