Иглу изненада

18/01/2017
Биляна
отБилянаГотвач1733862352
"Вкусна изненада за всеки гост, остава само да изберете подходяща гарнитура "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 229
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се замесва заедно със самардалата, черния пипер, галетата, яйцата и бланшираните грах, морков и царевица. Пиперките се почистват от семената и се нарязват на дребно.

Те също се добавят към каймата и всичко се омесва. Каймата се оставя в страни да поеме ароматите, а през това време се бланшират гъбите. Ако са дребни се оставят цели, а ако са едри се режат на две или четири.

Картофите се обелват и нарязват като за пържене. Олиото се загрява в тиган и се изпържват картофите. Когато са готови се изваждат в купа и към тях се добавя нарязана на дребни кубчета шунка.

Когато изстинат картофите към тях се добавя и половината от кашкавала настърган. Когато и гъбите са готови бланширани и изстинали се слагат и те. Взема се купа за супа и се опакова от вътре със фолио за печене.

Това фолио се облепя с кайма по формата на купата. В средата се слагат две парчета топена сирене и се допълва с плънката от картофи. Накрая се запечатва отново с кайма.

Покрива се с фолио и отгоре. Изважда се от купата и се слага в тава. Това се повтаря да изчерпване на продуктите. Пече се 20 минути на 200 градуса. След като са готови иглутата се маха фолиото и се обръщат с широката страна надолу. И се слагат в тава за печене.

Отгоре върху всяко иглу се посипва с кашкавал, който се настъргва предварително. Пече се за още пет минути да се разтопи кашкавала. Сервира се топло.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!