Козунак с крем карамел

10/03/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак26265310
"Обичаме козунак, обожаваме крем карамел, а в комбинацията от двете сме направо влюбени "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 896
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • козунак – 1 средно голям, сух
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 5 - 6 броя
  • ванилия - 2 пакетчета
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч. + 100 г за карамел
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте 100 г захар и ги сипете карамела на дъното на йенска тава. Наредете отгоре филии козунак с дебелина около 1 см - до средата на височината на тавичката.

Разбийте с миксер яйцата със захарта и млякото и сипете смества върху козунака. Оставете така да престои 15 минути, за да може козунакът да попие течността.

Сложете да се изпече в друга тава на водна баня в предварително загряна фурната на около 160 градуса.

Готовият сладкиш се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос.
подобни рецепти тук

5 8
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мони
Мони
22.05.2013 23:49
Правя го от години,прекрасен десерт!Изяждам винаги почти цялата тава..........
5
0
Биската
Биската
01.02.2013 10:54
Правих крем карамел с кроасани и се чудех дали ще се получи и с козунак, сега като виждам, че има публикувана рецепта вече съм по-сигурна и ще опитам!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв