Карамелена торта с крем сметана

18/01/2017
Sevdalina
отSevdalinaНовак1
"Предлагаме днес да хапнем карамелена торта. Предложението се приема единодушно "
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 006
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се карамелизира 50 грама захар на бавен огън. В дълбока купа се разбиват яйцата на пяна и се добавя 100 грама захар, добавя се и щипката сол. След това се добавя и бакпулвера и разтопеното масло.

В сместа се изсипва и брашното и се бърка до получаване на еднородна смес. По желание може да се добави кафе или какао и да се разбърка добре.

Половината от получената смес се изсипва в тавата с изстиналата карамелизирана захар и се поставя във фурната да се изпече на 220 градуса за 10 минути.

След като се изпече блатът се премества в друга тава и отново се карамелизират останалите 50 грама захар, изчаква се карамелизираната захар да изстине и се изсипва останалата част от сместа. Оставя се и този блат да се изпече на 220 градуса за 10 минути.

Оставя се 200 грама от захарта се оставя на бавен огън с 100 грама вода. Изчаква се да ври докато се разтопи захарта и се сгъсти шербетът.

Половината от получения шербет се изсипва внимателно върху един от блатовете, така че да се покрие равномерно с шербета целия. Върху него се разлива сметаната. След това върху сметаната се добавя и другия блат и се разпределя внимателно върху целия блат.

Оставя се половин час да стегне в хладилник и е готов за поднасяне.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар