Торта Таралеж

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59328123308
Торта Таралеж1 / 2
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бисквити - 450 г
  • масло - 200 г
  • ядки - ½ чаша нарязани
  • мляко - 2 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • кондензирано мляко - 1 кутия
  • ванилия - 1 щипка
  • слънчогледови семки - ½ чаша белени
  • касис - за украса
  • ябълки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите така че да има и много ситни, и по-големи парчета.

В тенджера изсипваме прясното мляко, кондензираното мляко и маслото. Оставяме на тих огън докато маслото се разтвори напълно.

Когато сместа е готова, към нея добавяме какаото и ванилията. Отново разбъркваме. След това слагаме ядките и бисквитите. Отново разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

От готовата смес с ръка оформяме тялото на таралеж. Правим 2 дупки за очи, където поставяме по 1 парче касис. На носа също поставяме касис.

Когато това е готово, започваме да забождаме една по една слънчогледовите семки. С клечка за зъби прикрепяме ябълката в задната част на таралежа.

Ябълката не е задължителна украса и може да я пропуснете. Оставете таралежа да стегне в хладилника около 2-3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: