Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки трътки в сметанов сос

Пилешки трътки в сметанов сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пилешки трътки в сметанов сос1 / 2
10/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Не се притеснявайте от калориите в това ястие, те успешно се неутрализират с прилични количества бира"

Необходими Продукти

  • пилешки трътки - 1 кг
  • сметана - 250 мл течна готварска
  • прясно мляко - 350 мл
  • масло - 1 - 2 с.л. пълни краве
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • брашно - 25 г
  • сол - на вкус
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - няколко стръка, накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трътките предварително попарете в гореща вода. После ги отцедете и подсушете. Посолете ги на вкус, ръснете малко черен пипер и сложете да се изпържат в сгорещено олио, като ги разбърквате.

За сметановия сос запържете брашното в разтопеното масло и постепенно, бъркайки с тел, разредете с топлото мляко. След това долейте също предварително затоплената сметана и овкусете със сол, черен и бял пипер и добавете лимоновия сок.

Щом сосът кипне, върнете тигана с изпържените трътки на котлона и долейте към тях сметановия сос. Готви се при непрекъснато бъркане за 10 минути. Накрая се снема от огъня и се поднася порция пилешки трътки в сметанов сос, поръсена с малко пресен накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боян
Боян
Обожавам ги!
19.07.2013 19:30